dinsdag 26 november 2013

Noël

Bonjour,

Ik sta al te popelen om mijn kerstspullen van zolder te halen. Ik ben helemaal gek van kerst en vind het ook heerlijk om meer kaarsjes aan te maken en al die gezellige lampjes.
In de winkels wordt je dan ook vol gegooid met alles van kerst. Zo hebben een paar kerstspullen hun intrede al gedaan in de woonkamer en keuken.
Deze leuke krans kocht ik al deze zomer in de uitverkoop bij Homemadebrocante.Vorig jaar had ik deze krans al gemaakt, maar ik had toen nog niet de juiste materialen om het vast te maken. Na een jaartje genoeg te bloggen wist ik dat ik het best deze krans met een lijmpistool kon maken. Het bloggen is dus nog leerzaam ook;)En natuurlijk een traditionele adventsbloemstuk gemaakt.

à bientôt!

Bisou, 
           Wendy


woensdag 20 november 2013

`Projectjes`


Bonjour!!

Het buikkastje is ook eindelijk klaar!! Leuk toch? 
Een tweede projectje was ons bed. We hebben een gewoon simpel bed bij de Ikea gekocht. Je kon ook een achterwand erbij kopen, maar dan is het weer té vele Ikea. Daarom heb ik mijn vriend een achterwand van steigerhout laten maken.
Dat maakt de slaapkamer weer net iets minder wit
 Salut!

Bisou,

               Wendy

zondag 17 november 2013

Tijd is een relatief begrip

 Bonjour,

Ja mijn blogtitel zegt het al: Tijd is een relatief begrip.
De tijd vliegt! Alweer meer 2 weken gelden mijn laatste blog geschreven. Inspiratie was niet mijn probleem, maar de tijd. Ik heb weer ongelooflijk veel gedaan en gemaakt. 
Ik heb nog niet overal een foto van gemaakt, maar dan ga ik straks proberen te doen.

Ten eerste al mijn nieuw bureau! Ik ben er echt ontzettend blij mee. Was al langer opzoek naar een secretaire met een rolluik, maar vond ze altijd te prijzig. Ik was opzoek naar eentje die ik kon opknappen. En vorige week liep ik er toevallig tegen aan op MP.
En een leuk eiermandje gevonden op MP, zodat mijn dochtertje eitjes kan gaan rapen bij de Omi haar kippentjes. 


We waren ook allang opzoek naar een nieuwe salon tafel. Ik wou een simpele eiken tafel. Mijn vriend vond (ja ook weer op MP) twee stukken hout, waar je nog mooi de schors aan de buitenkant ziet. De foto is niet van de salontafel, maar van het andere stuk hout waarvan hij een leuk bankje heeft gemaakt. 
In mijn volgende blog zal ik de nieuwe salon tafel laten zien. 


à Bientôt! (en ja echt tot straks, want ik heb zo veel ideeën en dingen die ik jullie wil laten zien)

PS. Ik vind jullie reacties altijd super!! dankjewel ervoor!!
Bisou, Wendy

vrijdag 1 november 2013

Slipjacht Mheer

Bonjour,

Ik ben al een week proberen om deze blog te schrijven, maar helaas door tijdgebrek heeft het bericht op zich moeten wachten.

De Slipjacht en een jaarlijks evenement in het dorpje Mheer (heel klein dorpje tussen twee heuvels bij Maastricht).
Het is een schouwspel dat wordt georganiseerd door Schutterij van Mheer en de Jachtvereniging van Soestdijk. Het is een jacht op een 'slipje' dat ruikt naar de urine van vossen. Echte jachthonden gaan hier achteraan net zoals vroeger de vossenjachten waren. Met echte vossen mag nu niet meer.
Vervolgens trekken ruiters op paard de velden in van Mheer en volgen de route achter de honden.
Het is een echt schouwspel en heel uniek.

Ik moest die dag helaas werken in een restaurant waar de tocht langskwam en heb zelf geen tijd gehad om foto's te maken, maar heb een paar van de facebookpagina geplukt;)

Ze zeiden ook dat vroeger koningin Beatrix nog kwam rijden door de velden. Ook leuk om te weten;)


À Bientôt! 
Bisou, Wendy