zaterdag 26 oktober 2013

Picture Love

Bonjour,

Alle drukte is weer voorlopig voorbij dus weer genoeg tijd om te bloggen en te lezen en schrijven.
En om EIN-DE-LIJK aan het buikkastje te beginnen, maar nu komt weer het dillema, welke kleur?


Picture Love is een idee van Stephanie (Coosje)

Boterbloem brocante vind ik echt een super blog met heel veel inspirerende foto´s. Helaas is ze al een paar maanden niet meer actief. Ik wilde haar foto´s toch nog even in de spot light zetten.
Milou heeft namelijk altijd heel erg leuke brocante ideeën die dan niet té brocante zijn naar mijn mening.

Bisou, 
Wendy
woensdag 23 oktober 2013

22 oktober 2012

Bonjour,

Ik heb helaas niet veel tijd om te knutselen of om te bloggen meer gehad en zelf niet om andere blogs te lezen. Ik heb namelijk een belangrijke toets die ik deze week moet halen en daar moet dan maar even al mijn energie naar toe gaan.

Maar gister was het 1 jaar geleden dat wij ons huis hebben gekocht. Daarom moet ik hier even een bericht aan wijden.

Maandag 22 oktober 2012 gingen we dan toch eindelijk ons huis kopen. Dit was nodig want we woonde al 9 maanden met ons 3´tjes in een klein appartementje. Ons dochtertje had geen eigen slaapkamer en het werd dus tijd dat ze dat kreeg.

Het huis is een 2 onder 1 kap woning dat door de vorige bewoner helemaal was gerenoveerd. De badkamer was nog langs de keuken en er was nog veel oude elektra etc.
Maar hun smaak van inrichting en kleur was nogal apart. 
Er moest dus nog enorm veel gebeuren, in 1 jaar tijd hebben we het hele huis verbouwd, naar onze smaak.

Hier een paar foto´s van hoe het vorig jaar eruit zag.

Rode badkamer (voor)                           badkamer na 

roze - blauwe muren en bruine kozijnen

 Muur in keuken eruit
Een groot wandelpad naar de kelder in de tuin en heel veel stenen


Dat werd ook dit jaar opgevuld met een wagen vol grond. Nu hebben we een normale vlakke tuin met gras. 


De baby kamer voor 

 En na de verbouwing

 De woonkamer voor de verbouwing. Zalm roze muren en bruine grevelvloer. 


Woonkamer na de verbouwing

Ik ben heel erg blij met ons huis. Er zijn wel nog heel veel dingen die nog moeten gebeuren, maar dat kent iedereen wel. Je zult altijd bezig blijven en nieuwe ideeën krijgen om te veranderen.

Maar nu weer druk aan de studie!
Á bientôt!!

Bisou, Wendy


zondag 13 oktober 2013

Knutsel de Knutsel


 Bonjour!!


Zoals ik al vorige week zij heb ik niet stil gezeten na de woonbeurs. Ik had gelukkig een rustige week en had lekker veel tijd om veel te maken. 

Ten eerste al deze super mooie koetskist. Gekregen van mijn moeder. Dit is echt al heel lang een familiestuk en ben er dan ook super trots op dat ik hem gekregen heb.


Niet alleen leuk om dekens in te bewaren, maar natuurlijk ook om in te spelen.


 Een aantal maanden terug zag ik bij Marie-José (http://seeshappyhome.blogspot.nl) een hele mooie krukkrans. Ik werk in het weekend in de horeca en wij hebben altijd ontzetten veel kruk waar we niets mee doen. Heel erg jammer dus heb ik Marie-José's idee overgenomen voor deze krans. 


Op Internet kwam ik nog meer dingen tegen wat je allemaal met kurk kunt maken (ontzettend veel)
zoals een prikbord of onderzetters. Maar deze krans vond ik toch ook zo leuk (heb ook een tik met kransen)


Ik weet niet of jullie allemaal welke.nl kennen - waarschijnlijk wel- maar doe er altijd wel leuke en gemakkelijke ideeen op om zelf te maken. Zoals deze kerstkaarten. Ik zag ze staan en moest ze meteen proberen te maken (in oktober al! haha!).


Mijn volgende uitbarsting waren de pompoms. Ik zag de papieren pompoms al op veel blogs voorbijkomen. Maar omdat ik ze tot nu toe nog nergens heb gezien, ging ik ze maar zelf maken van wol.
Dit deden we vroeger al heel leuk en gemakkelijk. Je kunt er ook een slinger van maken voor als iemand jarig is of voor in de boom in december. 


En de slinger van de action. Ook al een idee voor kerstmis om straks mee te decoreren. Nu ik alle kerstartikelen zie liggen in de winkels begin ik ook al zin te krijgen in die fijne periode. 


Dit project lag ook al een aantal maanden op zolder. 
Ik wist nooit hoe ik het mooi kon afwerken, maar met een beetje hulp van mijn moedertjelief is het resultaat leuk geworden. Al zeg ik het zelf 


Kennen jullie mijn andere kist nog? Ik laat hem toch maar zo oud uitzien op advies van de meeste, maar wou er toch nog iets anders mee doen. Dus heb ik de kist opnieuw behangen van binnen. 
Het behang had ik ook gekregen van een vriendin die een rol over had. 
Dit noem je pas herbruiken van spullen;)

VOOR

NA: 


En dan nog even extra aandacht voor de eerste give away van Rensina:À Bientôt!!!
Bisou,

Wendy

woensdag 9 oktober 2013

Weer een woonbeurs-blog

Bonjour,

Jaja, ook ik ben naar de woonbeurs geweest. Nadat ik bij iedereen vorige week leuke plaatsjes zag wou ik ook gaan. Mijn lief schoonzusje vroeg me dan ook toevallig mee zaterdag.
Ik was het meest onder de indruk van de At Home stand. 
Hieronder een paar sfeer foto's


Natuurlijk waren er ook heel veel 'hebbedingetjes' voor in huis.
Zoals deze leuke lantaarn lamp.


Na de woonbeurs zat ik vol met creatieve ideeën die ik natuurlijk ook meteen moest maken. 
Mijn creatieve uitbarsting laat ik jullie de volgende keer zien.

Bisou,
Wendy


donderdag 3 oktober 2013

Ik neem je mee naar... Mestreech!

Bonjour,

Ik was me al een aantal weken aan het bedenken om nog eens foto's van Os Mestreech (Maastricht) te maken, maar het weer was nooit mooi genoeg om leuke foto's te maken.
Gister was het echt een prachtige dag en echt foto-maak-weer. 
Normaal ga ik alleen even winkelen in maastricht of op terrasje zitten, maar deze keer ging ik Maastricht eens vanuit een andere hoek bekijken, vanuit de toerist. Ik vind het elke keer weer een super mooie stad en het laat me soms aan Parijs terug denken. 

Mijn wandelingetje begon in Wijck vanaf het busstation. Daarna liep ik de nieuwe brug over naar de Markt (dr Mert). Dit is het stadshuis op de markt waar de gemeenteraad nog zit (waar Onno Hoes burgemeester van is). 
Er was toevallig de wekelijkse woensdagmarkt waar je stof kunt kopen, fruit en groente en veel meer.

Daarna liep ik door de winkelstaart naar de Jodenstraat. Hier woonde de Joden vroeger. Het is echt een hele mooie en oude straat. 
Daarna liep ik langs de Maas - hier zie je de oude romeinse brug- naar de Stokstaart. Dit is een winkelstraat voor de rijkere;)
Vervolgens ging ik naar het Onze Lieve Vrouwe plein waar de Onze Lieve Vrouwe Kerk staat. (ook wel een bezoekje waard als je in Maastricht bent.)
Ik was opzoek naar een lief klein brocante winkeltje dat niet in de buurt van de winkelstraat ligt.

TADAA!!
Hier is het winkeltje! Het was echt een super leuk gezellig winkeltje met brocante spullen die ze heeft opgeknapt. Als je in de buurt bent moet je er zeker langs gaan.


Daarna ging ik door het park weer op weg naar de bus.
In het park zie je de oude stadsmuur van Maastricht en de kanonnen die er nog steeds staan.En na zo een dag lekker zelf mosselen maken van de markt.

Bisou,

Wendy